Nieuwsoverzicht

Sloop Oude Daalstraat 6/6bis

Helaas heeft de gemeente besloten dat Oude Daalstraat 6/6bis nog voor de zomer gesloopt moet worden. Gisteren rolde bij buurtbewoners daarover deze brief in de bus. Het werk begint volgende week.

Natuurlijk hebben we begrip voor problemen met onderhoud, maar aan de andere kant heeft de gemeente natuurlijk ook meegewerkt aan deze situatie doordat er al decennialang dreiging van sloop was. Als huiseigenaar stel je dan natuurlijk onderhoud uit met als gevolg dat de boel verkommert.

We vinden dat erg jammer dat nu deze stap wordt gezet, omdat er nog geen nieuw plan is voor het gebied. Er komt een dode gevel voor terug en een stukje gras. Het is niet bevorderlijk voor de leefbaarheid en het aanzicht vanaf de Straatweg. Het maakt het bestaande rijtje huizen kwetsbaarder.

Er is niet onderzocht of dit gezichtsbepalende pand een nieuwe (tijdelijke) functie kan krijgen, als (pop-up) winkel of cultureel initiatief en wat daarvan dan de kosten zijn. We hadden daarbij graag meegedacht. Een gemiste kans voor de buurt, wat ons betreft.

Gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *