Nieuwsoverzicht

Daalsepark onderdeel Ontwikkelstrategie ASW

In april heeft het college een Ontwikkelstrategie Amsterdamsestraatweg aan de raad gestuurd, waarin een meerjarenplan uit de doeken wordt gedaan om de ASW structureel te verbeteren. De eerste stappen worden nu gezet: selectiever vergunningen verlenen, overlast bestrijden en upgrading van gebieden.

Een belangrijk onderdeel van de plannen vormt de kop: van Paardenveld tot spoorviaduct. Dit is de poort van de ASW, het visitekaartje. Het doet ons ook deugd dat het wijkbureau onze plannen voor een parkachtige ruimte steunt:

Momenteel wordt door de POS een SPvE voor de kop ASW/Daalsetunnel opgesteld.
Doelstelling vanuit ASW: economische versterking en allure; Poort van de ASW.
Bij opstelling SPvE rekening houden met wensen uit omgeving: plaatsing van een grote supermarkt met verdiepte parkeergarage en toevoeging van groen en verblijfsgebied voor de 1e Daalsebuurt.
Optie: L-vormige bebouwing langs de hoek ASW-verlegde Daalsetunnel, met een grote supermarkt en studentenhuisvesting, een park-café in de oksel aan de Oude Daalstraat, gecombineerd met een parkachtige inrichting. De bebouwing vormt een geluidswal voor de 1e Daalsebuurt.

Aan de noordzijde van de ASW-entree wordt, tegenover de school, een tijdelijke ontwikkeling voorgesteld (bijvoorbeeld een kiosk of markthal).Verwacht wordt dat de school op termijn zijn functie verliest en herontwikkeling zal volgen.

De herinrichting van de Entree ASW tot aan de huidige AH en Aldi voor het winkelende publiek tot verblijfsgebied; bevordering van de oversteekbaarheid. De uitvoering wordt afgestemd op de eventuele invoering van een 30 km-zone voor het gehele traject kop ASW-Marnixlaan.

Lees het in de Ontwikkelstrategie Amsterdamsestraatweg op pagina 17.

Gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *