Nieuwsoverzicht

Sloop stagneert

DSC06109
Het werk biedt een rommelige aanblik.

TN Sloopwerken, de aannemer die Oude Daalstraat 6/6b heeft gesloopt, is in staat van failissement. Daardoor stagneert het werk met onbepaalde tijd.

De projectleider van de gemeente heeft aangegeven dat ze niet willen dat het een rommeltje wordt. Ze proberen in de week van 7 juli te besluiten om het werk met een andere aannemer af te maken. Maar eerst moeten daarvan de juridische consequenties worden bekeken.

De sloper heeft bijna alles afgevoerd en het perceeltje ingezaaid met gras. (Hopelijk regent het binnenkort.) Maar de aansluitingen van water en stroom zitten er nog. De muur en het dak zijn ook nog niet afgewerkt, evenals de hemelwaterafvoer. Verder staat er nog veel steigermateriaal.

DSC06110
Klein of niet, dit boompje heeft twee nesten! Helaas heeft één broedsel het niet gehaald. Hopelijk zijn de omstandigheden voor natuur over aantal maanden een stuk beter.

We hebben er bij de gemeente op aangedrongen zo snel mogelijk netjes af te werken, bij voorkeur potdekselen of rabatdelen, maar beslist geen plaatmateriaal of trespa. Op deze manier krijgen we een nette gevel met een natuurlijke uitstraling waar we later nog iets moois van kunnen maken.

De huurder van nummer 8 wil graag zo snel mogelijk de schutting weer hersteld hebben en de gevel zo af te werken dat we graffiti zoveel mogelijk kunnen vermijden. We hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk te proberen het terrein zo snel mogelijk netjes te krijgen, voor eventuele tijdelijke activiteiten.

Heb je ideeën over die activiteiten, zowel aan de Oude Daalstraat als tussen de bomen op de – nu nog – rijbaan, laat het ons weten!

Gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *