Nieuwsoverzicht

Westplein wil hub worden

Dit vonden we in de laatste nieuwsbrief van Lombok Centraal:

Onder de noemer ‘Stad van de Toekomst‘ kan de bezoeker van culturele zondagen op 24 en 25 mei op negen ontmoetingsplekken de toekomstige stad zien aan de hand van negen invalshoeken. Het Westplein is een van deze negen plekken van het tweedaagse festival ‘De Stad, de Toekomst’.
Lombok Centraal geeft op zaterdag 24 mei 2014 vanuit de buurt invulling aan het Westplein als ‘HUB van de toekomst’. Een ‘HUB’ is een dynamisch centrum van activiteiten waar verschillende stromen van mensen samenkomen, een plek die altijd in beweging is. In de ‘HUB van de Toekomst’ draait het om verbinding. Het is een plek waar ruimte is voor uitwisseling en ontmoeting en waar nieuwe ideeën ontstaan. Het is een plek die niet alleen gekenmerkt wordt door energie en beweging, maar deze ook genereert. Een plek die inspireert en prikkelt om zelf in beweging te komen, om nieuwe verbindingen te leggen of uitdagingen aan te gaan.
Bekijk het fantastische programma! Voor de markt worden nog culturele ondernemers gezocht. De energie die nodig is om dit programma te laten slagen wordt zoveel mogelijk lokaal opgewekt. Timmer jij zo een paar palletstoelen, podium of feesttent in elkaar, draai je graag een rondje bardienst met vrienden, fotografeer je, blog je of draai je graag mee in het pop-up restaurant, meld je dan aan als vrijwilliger; liefst met veel vrienden, want 24 mei moet een feest worden waarin een nieuw stukje Lombok zich presenteert aan de stad!

Kan Daalsepark ook een hub zijn, met een zinvolle verbinding naar Westplein, en die enorme barrière die de spoorbundel is een klein beetje slechten? De wijken meer naar elkaar toe brengen? Spannend om over na te denken!

Gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *