Nieuwsoverzicht

Overbuurman is (bijna) klaar

De kantoren op de Daalse Kwint waar Movares zijn intrek heeft genomen zijn op een haar na gerenoveerd. De aannemer is vertrokken, hij heeft de bouwplaats aangeveegd.
Het uiterlijk is prettiger geworden, doordat het blauwe spiegelglas is verdwenen. Het gebruik van lichte natuursteen geeft een wat klassieke en deftige uitstraling. Er is een nieuwe ingang gekomen op het pleintje. Dat pleintje zal in de toekomst ook een herinrichting ondergaan. Of dat fietspad zal blijven is de vraag.
Maar in ieder geval is het uitzicht vanaf het toekomstige Daalsepark al een flink stuk opgeknapt. Met dank aan eigenaar/erfpachter Deka Immobilien.

Op dit moment wordt er op de hoek nog driftig verbouwd in het kantoorgebouw waar voorheen ING zat. Daar zoekt eigenaar Bouwfonds naar een nieuw klant die het opgefriste onroerend goed wil betrekken.
De lelijke parkeergarage wordt door een zwart scherm aan het zicht onttrokken. Op de rand is groen aangeplant. Na de herinrichting van het verkeer zal het trottoir circa 50 centimeter hoger liggen, waardoor de entree zich minder manifesteert als een soort vorstelijk bordes, iets wat er totaal niet bij past.
Helaas wordt bij dit gebouw niets gedaan aan het nare spiegelglas op de gevel. Schijnt lastig te zijn, omdat veel van de spiegelpanelen borstweringen zijn. Vervang je dat door gewoon glas, dan kijk je tegen een stuk onafgewerkt beton aan.

Ook voor deze renovatie geldt dat het goed is voor de uitstraling van het Daalsepark, althans op straatniveau.

 

Gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *